Home

FFTK

Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen, die in de bloei van hun leven zijn, het leven kost. Familie en vrienden voelen zich vaak ‘machteloos’. Het niets kunnen doen tegen deze ziekte is voor velen een grote frustratie.

Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft scholieren de kans om op te staan tegen kanker. Door zelf de Alpe d’Huez te beklimmen, en daarmee geld op te halen. En door vrijwilligerswerk te doen, iets doen voor een ander. Het project is een jaartraject dat in de week in Frankijk wordt bekroond. Gedurende het jaar gaan scholieren aan de slag met acties om geld in te zamelen. Leerlingen worden aangesproken op hun creativiteit (ze moeten dus zelf acties bedenken om geld in te zamelen), hun organisatorisch vermogen (logistiek, planning) en hun communicatieve competenties (het werven van sponsoren, communiceren naar ouders, docenten, etc.). Ook moeten zij flink trainen, want een berg als de Alpe d’Huez beklimmen gaat niet vanzelf. Maar de geschiedenis leert ons dat onder het motto ‘opgeven is geen optie’ iedereen het haalt.

Het project is voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen.

Lees verder “FFTK”

Nieuws

Dankwoord

Geweldige week

Ik heb de hele week veel emoties gezien en gehad. Ik ben mezelf tegen gekomen, en heb gefietst tot ik helemaal op was. Ik ben heel dankbaar dat ik weer deze geweldige ervaring kon meemaken, en zou het zo nog eens doen. Ik kan wel een heel verhaal gaan schrijven maar ik bespaar jullie de moeite. Het was een geweldige week die ik nooit zal vergeten. Ik heb veel leuke docenten en leerling ontmoet. Bedankt iedereen die heeft gedoneerd, en HEEL ERG BEDANKT alle vrijwilligers, docenten en in het speciaal boyd.
Groetjes Damanja

Damanja Hamans
Leerling van Het Baken
13 juni 2024

Met een lach en een traan gefeest

Ik bedank FFTK voor deze mega mooie ervaring die je nooit meer vergeet. En dat we mochten helpen bij allemaal organisaties!

Simone Ter Voert
Leerling van Porteum
12 juni 2024

Simpel weg prachtig

Beste Arjan, jan-willem, Rona en Allison.
Voor jullie ben ik de strijd aangegaan om de berg op te gaan, en plots halverwege besefte ik mij iets. Als je kanker hebt of hebt gehad is een berg niet de grootste strijd maar mentaal de grootste strijd, er gaat zoveel door je heen dat het soms te veel word en dan moet je bedenken dat je voor hun hier bent!
Lieve fftk bedankt dat jullie dit mij hebben laten zien!

Yelisse van der weide
Leerling van De Rede
13 juni 2024

Wat was het weer fijn!!

Wat was het heerlijk om weer met elkaar in Frankrijk te zijn en mooie dingen te beleven. We hebbem gelachen, gehuild, gemopperd ( let op regel 2). Dank lieve FFTK familie voor die fijne jaar.

Joost Vogelaar
Begeleider van De Rede
12 juni 2024

Bedankt

Bedankt voor deze unieke ervaring met veel plezier!

Eric Rabe
Leerling van Porteum
12 juni 2024

Fftk, a once in a lifetime experience

Hoe gezellig we het met zijn alle hadden bij bocht 16 ondanks dat we allemaal kapot waren, hoe blij we zijn dat we dit hebben mogen meemaken. De bezinningsavond, waarbij iedereen elkaar steunde en elkaar begreep. En natuurlijk hoe alle toppers de alp d’Huez op zijn gefietst. Wat ben ik toch ontzettend trots op iedereen die het samen met mij zo gezellig en onvergetelijk heeft mogen maken. ❤️‍🩹🏔️

Elise Brands
Leerling van Porteum
12 juni 2024

Leukste week ooit

Dankjewel iedereen voor deze geweldige week het was een onvergetelijke tijd en ik wil graag nog een keer mee doen

Noella stevens
Leerling van Porteum
12 juni 2024

FFTK 2023!!!

Wat een ervaring zeg jeetje iets om nooit meer te vergeten! Wat ben ik blij dat ik dit heb meegemaakt dit zou ik niet willen missen. De gezelligheid,vriendschappen en nog veel meer wouwieeee

Groetjes van Lindseyyyy:)❤️

Lindsey Marcus
Leerling van Aeres Almere
27 juni 2023

Prachtige week

Deze week zat vol met emoties. Van verdriet bij het hart tot blijdschap en opluchting toen de finish in zicht was. Ik heb hele leuke mensen leren kennen en wil de begeleiders en vrijwilligers bedanken voor deze mooie, maar ook leuke week.

Liefs Tessa

Tessa Zwart
Leerling van Aeres Almere
11 juni 2024

Een fantastische ervaring

Deze editie van FFTK was voor mij een memorabele ervaring.

Ik ben zo blij dat ik er voor een ander iets kon betekenen en ook dat andere er voor mij waren. Ik heb hier zoveel mooie herinneringen gemaakt, van de Alpe d’ Huez beklimmen tot het aansteken van de kaarsjes in bocht 7.

Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet en ik vond het vrijwilligerswerk ook leuk, we maakten er een groot feest van.

Deze week zal altijd bij mij blijven.

-Dima van der Laan

Dima van der Laan
Leerling van De Anger
28 juni 2023

Bijzondere week

Ik vond het een hele bijzondere ervaring. Het was heel leuk om met een grote groep een week verhalen te delen en vrijwilligerswerk te doen. Heel erg bedankt iedereen!

Tessa Zwart
Leerling van Aeres Almere
6 juni 2023

heel dankbaar

het was een van de mooiste ervaringen in me leven. zo erg genoten met iedereen die daar was en het was echt een bijzonder ervaring en zou 100% nog een keer mee doen als ik die kans kan krijgen!! heel erg bedankt iedereen voor deze fantastische week

mila jansen
Leerling van Porteum
13 juni 2024

Wauw wat een week

Dank aan mijn FFTK familie, wat zo voelt het echt. Dit jaar voor het eerst mee en wat een rit is het geweest. Iedereen die mee gaat groeit door de fantastische ervaringen. Van zelf afzien op de zondag tot het helpen bij anderen die afzien op de donderdag.
De taken en gesprekken van de donderdag zullen me heel lang bij blijven. Van het helpen bij de start en het schoonmaken van de toiletten tot het naar bovenschreeuwen van de deelnemers in de bochten. De dankbaarheid die je van de gezichten leest is enorm. Dank FFTK organisatie en op naar minimaal nog 10 jaar. Ik hoop er nog veel bij te zijn.

Joost Vogelaar
Begeleider van De Rede
4 juni 2023

Wat een ervaring

Een week vol emoties
Vrienden,speciale momenten, verdriet, lachen, moe, druk alles zat er in maar toch had ik het voor geen goud willen missen wat een week waar je toch ook jezelf tegen komt. We weten van elkaar dat we allemaal voor een rede de berg op gingen iedereen begreep elkaar en het voelde als een grote familie met allemaal het zelfde doel de berg op komen en zoveel mogelijk geld op halen.
FFTK tot volgend jaar

Isa hekkemberg
Leerling van Porteum
28 juni 2023

Een topweek voor en door toppers!

Wat weer een geweldige week! Saamhorigheid, zorg voor elkaar en anderen, deze week heeft weer laten zien wat we kunnen bereiken als we de handen ineen slaan en voor een gemeenschappelijk doel gaan!

Ik wens dat we een beetje van FFTK meenemen in ons gewone leven, en het liefst alles; wat een geweldige wereld zou dat zijn!

Dank allen voor jullie inzet! Ik heb genoten!

Jeanine Staal
Begeleider van Aurum College
28 juni 2023

Prachtige week

Dank jullie wel voor deze week ik hoop volgendjaar weer mee te kunnen doen zoiets maak je nooit meer mee

Thimo Kruijswijk
Leerling van Aeres Almere
11 juni 2024

Geweldigge week

Het was een super leuke week om nooit meer te vergeten. Volgend jaar ga ik weer. Het is een super mooi uitzicht en het is super gezellig met iedereen, we waren gewoon 1 groep. Ik wil boyd en het hele fftk team bedanken voor deze super mooie ervaring.
Super veel groetjes
Damanja

Damanja Hamans
Leerling van Het Baken
4 juni 2023

FFTK

Dit was een hele toffe ervaring om mee te maken

Feline staats
Begeleider van Aeres Almere
11 juni 2024

fantastische week

Een hele leuke week gehad, veel gelachen en nieuwe vrienden gemaakt ik vond het heel gezellig met de meeste leerlingen en bijna alle docenten.

femke mul
Leerling van Porteum
12 juni 2024

Genoten

Ik heb erg genoten van deze week,
Ik ben nu al een paar dagen thuis en o wat mis ik het, de mensen maar ook het uitzicht.

Ik vind het super gezellig.
En nog even een applausje voor de vrijwilligers want zonder hun was dit niet gelukt 🙏

Milan lang
Leerling van De Anger
12 juni 2024

Onvergetelijk!

Ontzettend waardevol om dit te kunnen doen met zijn allen. Bedankt voor het delen van jullie verhalen, verdriet en vreugde! Het was een onvergetelijke week. Voor iedereen die de kans krijgt om mee te gaan: doen! Je zult geen spijt krijgen.

Robin Den Haan
Begeleider van Porteum
28 juni 2023

Fantastische week

Een intense, emotionele, indrukwekkende en fijne week met studenten, docenten en organisatie FFTK. Voor mij een eerste keer, maar zeker niet de laatste!
Dichterbij tot elkaar gekomen en dichter tot onszelf gekomen. Quote van de week: delen is helen ❤️.

Esmeralda van Sloten
Begeleider van MBO College Lelystad
4 juni 2023

leuke week

ik vond het een supper toffe week wil jullie allemaal bedanken daar voor

Damian heinze
Leerling van Aeres Almere
12 juni 2023

Te mooi om achter te laten

Alle vrijwilligers en begeleiders heel erg bedankt voor deze week ik zou wensen dat het altijd door zou gaan maar dat was niet zo ik heb me best gedaan nieuwe dingen geleerd en vrienden gemaakt nogmaals bedankt en misschien tot volgend jaar!

Mylan van de lindt
Leerling van Aeres Almere
12 juni 2023

Beste week van mijn leven

Hoi allemaal,
Ik heb heel erg genoten van julie allemaal! Ik heb het meest genoten van mijn mede school genoten heb veel geleerd over hun maar ook veel geleerd over de docenten. De week begon een beetje moeilijk met een vervelende bus rijs en een kleine ruzie maar toen dat allemaal was opgelost ging alles gesmeerd. Ik heb het meest genoten van zondag ton we de berg op gingen voor mijn voelden het alsof we al een familie naar de top ging en dat vond ik heeeel fijn al ik kan ga ik volgend jaar weer mee geen twijfel mogelijk ❤️❤️❤️ ik hoop iedereen volgend jaar weer te zien groetjes Solina Suárez

Solina suárez
Leerling van De Anger
12 juni 2024

Fftk

Ik wil fftk bedanken voor de leuke tijd die ik heb gehad met m’n vriendinnen lekker zwemmen en feesten de berg op fietsen was gezellig en ook zwaar maar we kwamen allemaal boven aan de Finsh was heel gezellig. Dit was mn eerste jaar dat ik mee deed en volgende jaar zien jullie me weer

Kyra vlinder pollice
Leerling van Aeres Almere
13 juni 2024

Trots

De eerste keer dat ik hier bij mocht zijn! Heel dankbaar voor deze mooie ervaring. Een weekend dat ik voor geen goud had willen missen. Trots op iedereen die deze wandeling/ fietstocht heeft afgelegd. En ik ben natuurlijk extra trots op mijn moeder die de berg weer op is gefietst!

Ameera van Wezep
Ouder [De Rede]
12 juni 2024

Geen woorden voor…

Lieve team FFTK

Wat een geweldig team zijn jullie, zo hecht en liefdevol, wij als gezin ( van jasmijn vink)hebben vrijdag tot zondagavond alles van heel dichtbij mogen meemaken. Ontbijt lunch avondeten alles met jullie samen en wat een geweldige sfeer. De bezinningsavond ( kan nu weer een traantje laten ) alle persoonlijke verhalen en ook die van boyd kwam binnen,( jouw moeder kan trots zijn op haar zoon). De dag van het fietsen, in 1 woord WAUW! Wat een organisatie en wat een feest, iedereen komt boven en wat een emoties. Wij hadden het voor geen goud willen missen en dankbaar dat we erbij konden zijn . Het was een emotionele, leuke,toffe en een nooit meer te vergeten weekend💕
Tnx voor alles!!! Op naar nog meer jaren FFTK.
Arnout Monique
Jasmijn Fleur en roos vink

Monique Vink
Ouder [Aeres Almere]
27 juni 2023

Mooie ervaring

Hartelijk dank voor de mooie ervaring van alle deelnemers.
Was er helaas niet bij maar de livestream deed veel goed maken en de compilaties van de andere dagen heeft een leuke en goeie indruk gegeven.
Het heeft mij gemotiveerd om volgend jaar mee te doen aan de alpe d’huzes.
Hartelijk dank

Vincent
Ouder [Het Baken]
4 juni 2023

Overwinning

Mijn zoon Dani Giebing zei meteen toen hij instroomde op de Rede ‘mam daar wil ik aan meedoen’ Ik dacht …echt jij met je autisme en alle ellende die je in je leven had meegemaakt. En ook dacht ik wat gaaf.
Je hield voet bij stuk en wilde het doen om andere mensen te helpen. Wat een spanning had je van te voren…het trainen op de vamberg daar was je ziek van de zenuwen. Jouw ervaring daar is een overwinning op jezelf! Ik kreeg een heel ander kind thuis. Zelfverzekerd, zelfstandig en zo blij dat je daar geweest was. Lieve Dani ik ben super trots op jou! Ik vond het heel mooi om jou over de finish te zien komen💙

Fleur Lagerburg
Ouder [De Rede]
27 juni 2023

Wat een super editie!!

Dit jaar voor de 7e keer aanwezig met mijn vrachtwagen om alle spullen vanaf Nederland mee te nemen naar de alpe d’huez voor FFTK, dit jaar natuurlijk een jubileum editie. Maar wat een super jaar was dit, wat hebben we gelachen en gefeest maar op z’n tijd ook een traan laten vloeien. Wat hadden we een leuke groep scholieren !!
En dan de groep vrijwilligers, wat zijn dit stuk voor stuk toppers !! Jullie zijn geweldig !!!!

#regel ik

Jeffrey De Klein
Team Transport
28 juni 2023

Dankbaar

Dankbaar om me voor de 7e x in te kunnen zetten om het transport met de vrachtwagen vanuit Nederland naar Frankrijk te brengen en de rest van de week me te kunnen inzetten daar als vrijwilleger het was dit jaar weer een week vol met liefde een lach en tranen
Bedankt iedereen die er bij was ❤️

Adriaan van panhuis
Team Transport
28 juni 2023

Om nooit te vergeten!

Ik ging voor het eerst mee dit jaar, heel speciaal dus.. veel emotionele momenten, mooie gesprekken en pure mensen ontmoet, waar je heel veel aan hebt. Ik vond het bijzonder om met z’n alle in Frankrijk te zijn voor hetzelfde doel en daardoor je verhaal kwijt te kunnen. Voor herhaling vatbaar!! Bedankt allemaal 🙂

Aster Aerts
Team Keuken
11 juni 2024

Fijne mensen + mooie momenten = top week

Dit jaar als lid van het bouwteam naar Frankrijk af gereisd om een fantastische week FFTK te beleven. Veel mooie momenten beleefd met een gezellige groep leerlingen, docenten en organisatie. Het toeleven naar de Alpe d’Huzes dag, het leeft gewoon rondom de berg. Het is geweldig om te zien hoe zo’n groot gezamenlijk doel zo een goede sfeer te weeg kan brengen bij iedereen. Dat is goud.

#hoebedoeljestoppen
#opgevenisgeenoptie

Hessel de Pee
Team Bouw
11 juni 2024

Fantastisch

Helaas dit jaar maar een weekend mee in plaatst van de hele week. Maar ben als nog zo blij dat ik mij voor het 2e jaar mocht inzetten voor Flevoland fietst tegen kanker als team merchandise. Op naar nog vele mooie fftk edities💙

Yaelle van der Weerd
Team Merchandise
28 juni 2023

Mooiste editie

Ik doe nu al 5 jaar mee met FFTK eerst als deelnemer en nu in de organisatie. De jaren dat ik mee deed waren echt fantastisch zowel als deelnemer en organisatorisch. Dit jaar was wel echt een uitblinker voor mij. Zulke leuke leerlingen en docenten mee die allemaal hard werken voor 1 doel! Ik vind het prachtig om elk jaar weer deel te mogen uitmaken van Flevoland Fietst Tegen Kanker💙. Ik zal niet snel stoppen en hoop op alleen maar meer uitbreidingen van dit doel! Op naar het maken van meer mooiere herinneringen met dit doel🤍💙.

Danièla Wiedenhoff
Team Merchandise
28 juni 2023

Bijzondere week

Wat ben ik dankbaar dat ik eindelijk heel de week heb mogen meemaken en wat ben ik onwijs trots op alle deelnemers. Ze hebben het stuk voor stuk onwijs goed gedaan!

Het was een emotionele, maar ook onwijs leuke week en heb ik de mooiste mensen (beter) leren kennen.

Op naar volgend jaar!!!

Demi Kinsbergen
Team Merchandise
4 juni 2023

Wat een week! Met een lach en een traan

Super mooie week gehad,
Veel gelachen en op z’n tijd ook een traan.

Leuke groep leerlingen en docenten.

Op naar de volgende editie!!

Jeffrey De Klein
Team Transport
11 juni 2024

Lees verder "Dankwoord"

Photo / Video

Compilatiefilm FFTK 2022


Kevin bedankt voor je fantastische werk!

Sponsoren

Wielerkledingsponsoren


Sponsoren


Worstmakerij

Partners


Deelnemende scholen