Home

FFTK

Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen, die in de bloei van hun leven zijn, het leven kost. Familie en vrienden voelen zich vaak ‘machteloos’. Het niets kunnen doen tegen deze ziekte is voor velen een grote frustratie.

Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft scholieren de kans om op te staan tegen kanker. Door zelf de Alpe d’Huez te beklimmen, en daarmee geld op te halen. En door vrijwilligerswerk te doen, iets doen voor een ander. Het project is een jaartraject dat in de week in Frankijk wordt bekroond. Gedurende het jaar gaan scholieren aan de slag met acties om geld in te zamelen. Leerlingen worden aangesproken op hun creativiteit (ze moeten dus zelf acties bedenken om geld in te zamelen), hun organisatorisch vermogen (logistiek, planning) en hun communicatieve competenties (het werven van sponsoren, communiceren naar ouders, docenten, etc.). Ook moeten zij flink trainen, want een berg als de Alpe d’Huez beklimmen gaat niet vanzelf. Maar de geschiedenis leert ons dat onder het motto ‘opgeven is geen optie’ iedereen het haalt.

Het project is voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen.

Lees verder “FFTK”

Nieuws

Dankwoord

Wat een ervaring

Een week vol emoties
Vrienden,speciale momenten, verdriet, lachen, moe, druk alles zat er in maar toch had ik het voor geen goud willen missen wat een week waar je toch ook jezelf tegen komt. We weten van elkaar dat we allemaal voor een rede de berg op gingen iedereen begreep elkaar en het voelde als een grote familie met allemaal het zelfde doel de berg op komen en zoveel mogelijk geld op halen.
FFTK tot volgend jaar

Isa hekkemberg
Leerling van Porteum
28 juni 2023

Een fantastische ervaring

Deze editie van FFTK was voor mij een memorabele ervaring.

Ik ben zo blij dat ik er voor een ander iets kon betekenen en ook dat andere er voor mij waren. Ik heb hier zoveel mooie herinneringen gemaakt, van de Alpe d’ Huez beklimmen tot het aansteken van de kaarsjes in bocht 7.

Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet en ik vond het vrijwilligerswerk ook leuk, we maakten er een groot feest van.

Deze week zal altijd bij mij blijven.

-Dima van der Laan

Dima van der Laan
Leerling van De Anger
28 juni 2023

leuke week

ik vond het een supper toffe week wil jullie allemaal bedanken daar voor

Damian heinze
Leerling van Aeres Almere
12 juni 2023

Bijzondere week

Ik vond het een hele bijzondere ervaring. Het was heel leuk om met een grote groep een week verhalen te delen en vrijwilligerswerk te doen. Heel erg bedankt iedereen!

Tessa Zwart
Leerling van Aeres Almere
6 juni 2023

Te mooi om achter te laten

Alle vrijwilligers en begeleiders heel erg bedankt voor deze week ik zou wensen dat het altijd door zou gaan maar dat was niet zo ik heb me best gedaan nieuwe dingen geleerd en vrienden gemaakt nogmaals bedankt en misschien tot volgend jaar!

Mylan van de lindt
Leerling van Aeres Almere
12 juni 2023

FFTK 2023!!!

Wat een ervaring zeg jeetje iets om nooit meer te vergeten! Wat ben ik blij dat ik dit heb meegemaakt dit zou ik niet willen missen. De gezelligheid,vriendschappen en nog veel meer wouwieeee

Groetjes van Lindseyyyy:)❤️

Lindsey Marcus
Leerling van Aeres Almere
27 juni 2023

Geweldigge week

Het was een super leuke week om nooit meer te vergeten. Volgend jaar ga ik weer. Het is een super mooi uitzicht en het is super gezellig met iedereen, we waren gewoon 1 groep. Ik wil boyd en het hele fftk team bedanken voor deze super mooie ervaring.
Super veel groetjes
Damanja

Damanja Hamans
Leerling van Het Baken
4 juni 2023

Een topweek voor en door toppers!

Wat weer een geweldige week! Saamhorigheid, zorg voor elkaar en anderen, deze week heeft weer laten zien wat we kunnen bereiken als we de handen ineen slaan en voor een gemeenschappelijk doel gaan!

Ik wens dat we een beetje van FFTK meenemen in ons gewone leven, en het liefst alles; wat een geweldige wereld zou dat zijn!

Dank allen voor jullie inzet! Ik heb genoten!

Jeanine Staal
Begeleider van Aurum College
28 juni 2023

Wauw wat een week

Dank aan mijn FFTK familie, wat zo voelt het echt. Dit jaar voor het eerst mee en wat een rit is het geweest. Iedereen die mee gaat groeit door de fantastische ervaringen. Van zelf afzien op de zondag tot het helpen bij anderen die afzien op de donderdag.
De taken en gesprekken van de donderdag zullen me heel lang bij blijven. Van het helpen bij de start en het schoonmaken van de toiletten tot het naar bovenschreeuwen van de deelnemers in de bochten. De dankbaarheid die je van de gezichten leest is enorm. Dank FFTK organisatie en op naar minimaal nog 10 jaar. Ik hoop er nog veel bij te zijn.

Joost Vogelaar
Begeleider van De Rede
4 juni 2023

Onvergetelijk!

Ontzettend waardevol om dit te kunnen doen met zijn allen. Bedankt voor het delen van jullie verhalen, verdriet en vreugde! Het was een onvergetelijke week. Voor iedereen die de kans krijgt om mee te gaan: doen! Je zult geen spijt krijgen.

Robin Den Haan
Begeleider van Porteum
28 juni 2023

Fantastische week

Een intense, emotionele, indrukwekkende en fijne week met studenten, docenten en organisatie FFTK. Voor mij een eerste keer, maar zeker niet de laatste!
Dichterbij tot elkaar gekomen en dichter tot onszelf gekomen. Quote van de week: delen is helen ❤️.

Esmeralda van Sloten
Begeleider van MBO College Lelystad
4 juni 2023

Geen woorden voor…

Lieve team FFTK

Wat een geweldig team zijn jullie, zo hecht en liefdevol, wij als gezin ( van jasmijn vink)hebben vrijdag tot zondagavond alles van heel dichtbij mogen meemaken. Ontbijt lunch avondeten alles met jullie samen en wat een geweldige sfeer. De bezinningsavond ( kan nu weer een traantje laten ) alle persoonlijke verhalen en ook die van boyd kwam binnen,( jouw moeder kan trots zijn op haar zoon). De dag van het fietsen, in 1 woord WAUW! Wat een organisatie en wat een feest, iedereen komt boven en wat een emoties. Wij hadden het voor geen goud willen missen en dankbaar dat we erbij konden zijn . Het was een emotionele, leuke,toffe en een nooit meer te vergeten weekend💕
Tnx voor alles!!! Op naar nog meer jaren FFTK.
Arnout Monique
Jasmijn Fleur en roos vink

Monique Vink
Ouder [Aeres Almere]
27 juni 2023

Overwinning

Mijn zoon Dani Giebing zei meteen toen hij instroomde op de Rede ‘mam daar wil ik aan meedoen’ Ik dacht …echt jij met je autisme en alle ellende die je in je leven had meegemaakt. En ook dacht ik wat gaaf.
Je hield voet bij stuk en wilde het doen om andere mensen te helpen. Wat een spanning had je van te voren…het trainen op de vamberg daar was je ziek van de zenuwen. Jouw ervaring daar is een overwinning op jezelf! Ik kreeg een heel ander kind thuis. Zelfverzekerd, zelfstandig en zo blij dat je daar geweest was. Lieve Dani ik ben super trots op jou! Ik vond het heel mooi om jou over de finish te zien komen💙

Fleur Lagerburg
Ouder [De Rede]
27 juni 2023

Mooie ervaring

Hartelijk dank voor de mooie ervaring van alle deelnemers.
Was er helaas niet bij maar de livestream deed veel goed maken en de compilaties van de andere dagen heeft een leuke en goeie indruk gegeven.
Het heeft mij gemotiveerd om volgend jaar mee te doen aan de alpe d’huzes.
Hartelijk dank

Vincent
Ouder [Het Baken]
4 juni 2023

Bijzondere week

Wat ben ik dankbaar dat ik eindelijk heel de week heb mogen meemaken en wat ben ik onwijs trots op alle deelnemers. Ze hebben het stuk voor stuk onwijs goed gedaan!

Het was een emotionele, maar ook onwijs leuke week en heb ik de mooiste mensen (beter) leren kennen.

Op naar volgend jaar!!!

Demi Kinsbergen
Team Merchandise
4 juni 2023

Dankbaar

Dankbaar om me voor de 7e x in te kunnen zetten om het transport met de vrachtwagen vanuit Nederland naar Frankrijk te brengen en de rest van de week me te kunnen inzetten daar als vrijwilleger het was dit jaar weer een week vol met liefde een lach en tranen
Bedankt iedereen die er bij was ❤️

Adriaan van panhuis
Team Transport
28 juni 2023

Mooiste editie

Ik doe nu al 5 jaar mee met FFTK eerst als deelnemer en nu in de organisatie. De jaren dat ik mee deed waren echt fantastisch zowel als deelnemer en organisatorisch. Dit jaar was wel echt een uitblinker voor mij. Zulke leuke leerlingen en docenten mee die allemaal hard werken voor 1 doel! Ik vind het prachtig om elk jaar weer deel te mogen uitmaken van Flevoland Fietst Tegen Kanker💙. Ik zal niet snel stoppen en hoop op alleen maar meer uitbreidingen van dit doel! Op naar het maken van meer mooiere herinneringen met dit doel🤍💙.

Danièla Wiedenhoff
Team Merchandise
28 juni 2023

Wat een super editie!!

Dit jaar voor de 7e keer aanwezig met mijn vrachtwagen om alle spullen vanaf Nederland mee te nemen naar de alpe d’huez voor FFTK, dit jaar natuurlijk een jubileum editie. Maar wat een super jaar was dit, wat hebben we gelachen en gefeest maar op z’n tijd ook een traan laten vloeien. Wat hadden we een leuke groep scholieren !!
En dan de groep vrijwilligers, wat zijn dit stuk voor stuk toppers !! Jullie zijn geweldig !!!!

#regel ik

Jeffrey De Klein
Team Transport
28 juni 2023

Fantastisch

Helaas dit jaar maar een weekend mee in plaatst van de hele week. Maar ben als nog zo blij dat ik mij voor het 2e jaar mocht inzetten voor Flevoland fietst tegen kanker als team merchandise. Op naar nog vele mooie fftk edities💙

Yaelle van der Weerd
Team Merchandise
28 juni 2023

Lees verder "Dankwoord"

Photo / Video

Compilatiefilm FFTK 2022


Kevin bedankt voor je fantastische werk!

Sponsoren

Wielerkledingsponsoren


Sponsoren


Worstmakerij

Partners


Deelnemende scholen