Andijker Tobias Spruit in training voor Alp d’Huez

Tobias Spruit (15) fietst in mei 2022, samen met leerlingen van zijn school, de Alp d’Huez op. De Andijker zit op het voortgezet speciaal onderwijs de Rede in Lelystad.

Voor Tobias een enorme uitdaging, maar hij wil het doel volbrengen. Bijna iedereen krijgt in zijn omgeving wel te maken met deze ziekte. “Ik wil dat meer mensen beter worden en daarvoor is geld nodig. Ik kan wat betekenen door mee te doen met deze actie en me te laten sponseren.”

Een prachtig initiatief van Tobias zijn school. Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft haar leerlingen een kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen. Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen, die in de bloei van hun leven zijn, het leven kost. En om geld in te zamelen zoekt Tobias donateurs om een zo hoog mogelijk bedrag te overhandigen aan de stichting. Ook doen de leerlingen vrijwilligerswerk en organiseren ze diverse acties. 

Het plan is om 27 mei richting Frankrijk te reizen en op 4 juni is Tobias weer terug. In die tussentijd viert hij zijn 16e verjaardag.

Tobias heeft nu mooie wielerkleding, gesponsord door de jeugdbrandweer Medemblik, waar hij sinds zijn 11e lid van is. Elke vrijdagavond gaat hij daar naar toe. De teller met sponsorgeld staat op 950 euro. De jonge Andijker heeft 27 maart een trainingsdag in Limburg.

Meer weten en Tobias sponsoren? Kijk op https://crowdfundingvoorclubs.nl/fftk/supportpage/view/tobias-spruit-820
Meer informatie is ook te vinden op www.flevolandfietsttegenkanker.nl