FFTK DINER ROC ALMERE

Woensdag 29 maart was het eindelijk zover en gingen wij met vier collega`s en dertien leerlingen naar het ROC van Flevoland. Het ROC had ons uitgenodigd om samen met hun studenten een drie gangen diner te gaan serveren aan 40 betalende gasten in het lesrestaurant Chapeau. De gasten bestonden uit familieleden en bekenden van leerlingen, maar ook het bestuur van FFTK. Dit zorgde voor een mooi gevuld restaurant met natuurlijk een mooie opbrengst.

Tijdens deze dag hebben de leerlingen veel geleerd over bijvoorbeeld: de etiquette binnen de horeca, het poleren van bestek, het indekken van de tafels, het uitserveren, het placeren van de gasten, het mis en place maken in de keuken, het draaien van ijs, een crumble maken, het opmaken van borden, omgaan met veranderingen, omgang met opdrachten aannemen, het samenwerken en zo nog vele andere zaken. Al met al heel veel verschillende werkzaamheden waar zij veel van hebben geleerd.

Wij als docententeam zijn supertrots op onze leerlingen, over hoe zijn deze dag hebben gewerkt. Wij kregen vanuit het ROC team verschillende complimenten over onze leerlingen waar wij super trots op zijn. Het ROC heeft ook aangegeven vaker dit soort samenwerkingen te willen aangaan, waar wij erg blij mee zijn. Daarnaast gaf het ROC de gehele opbrengst van het diner als donatie aan Flevoland Fietst Tegen Kanker.

Ook het bestuur van FFTK is heel erg trots op jullie.
Zo’n heerlijk uitgebreid diner krijgen we niet elke dag voorgeschoteld.
Wat een kwaliteit!
Uiteraard zijn jullie maar natuurlijk ook wij heel erg blij met de opbrengst: 1417,50 euro
Het bestuur.