Flevoland Fietst Tegen Kanker viert tienjarig jubileum!

Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker viert dit jaar haar tien jarig jubileum. In tien jaar tijd heeft de stichting aan ruim 700 studenten uit Flevoland de kans kunnen bieden om zich in te zetten in de strijd tegen kanker. Er is in alle edities bij elkaar maar liefst €278,334 opgehaald voor verschillende organisaties die zich inzetten in de strijd tegen kanker. Sinds 2019 komen alle opbrengsten van Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker ten goede aan Stichting Alpe d’HuZes.

De stichting is ontstaan in 2012 uit een initiatief ‘De Steiger Fietst Tegen Kanker’. Voorzitter van de stichting Boyd Besselink liep toen stage op praktijkschool De Steiger.

‘’In 2011 zag ik Alpe d’HuZes op het journaal. ”Kijk mam, dit wil ik voor jou gaan doen!” Boyd werd uitgeloot voor het evenement en besloot om met leerlingen en collega’s het zelf te organiseren. Zo ontstond het project ‘De Steiger Fietst Tegen Kanker’. Na een succesvolle 4-daagse trip naar Alpe d’Huez en 6000 euro voor het KWF werd er vanuit deze organisatie gebeld. Het bleek een schot in de roos en de samenwerking begon. Flevoland Fietst Tegen Kanker is ontstaan in 2013 en had in zijn eerste editie 5 scholen uit de provincie. Inmiddels is Flevoland Fietst Tegen Kanker een officiele stichting en zijn er jaarlijks 25 vrijwilligers hard aan het werk om een onvergetelijke ervaring te realiseren voor de studenten. Studenten verblijven een hele week in Frankrijk om daar op zondag een keer omhoog te fietsen en de rest van de week vrijwilligerswerk te doen voor Stichting Alpe d’HuZes. Het is een eer om dit te mogen doen met zoveel mensen die dezelde passie hebben. Strijden tegen kanker op een manier dat veel meer oplevert dan geld voor Stichting Alpe d’HuZes.  


De stichting kijkt terug op 10 hele bijzondere jaren met alle betrokkenen en vieren het feit dat ieder jaar weer de strijd tegen kanker kan worden aangegaan met leerlingen/studenten uit onze provincie. Op dinsdag 16 mei 2023 wordt in het Agora Theater in Lelystad een avondvullend programma georganiseerd. Gasten kunnen een vernieuwde show verwachten waarbij met trots wordt teruggekeken op 10 jaar FFTK en alle artiesten belangeloos hun talent tentoonstellen. Er wordt gelachen, gedanst en gezongen. Met onder andere Arie Koomen, Wilko Terwijn en Rayen Panday. Bereid u voor op een bijzondere avond!

Voor 15 euro bent u er bij en steunt u Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker. Gun uzelf een avondje uit en steun daarmee direct het goede doel!