Mijn FFTK ervaring 2023

Vanaf het moment dat ik mij kon inschrijven heb ik dat gelijk gedaan. Daar heb ik ook zeker geen spijt van. Ik moest een motivatie brief schrijven om mij aan te melden. Dat was gelukt ik sprong nog net geen gat in de lucht! Ik kreeg daarna gelijk een mail met informatie en verwachtingen dat was echt top. We hebben een paar presentaties en een kick off gehad met de ervaringen van het jaar daarvoor. Ook hebben wij een dagje uit naar de Vam berg in Drenthe gehad dit was een kleine voor proef voor de echte berg die we op gingen fietsen. Dit was al wel even een besef met hoe stijl de Alpe du Heuz wel niet zal zijn. Verder hebben wij nog veel coach momenten op school gehad en veel meetings hier kregen we te horen hoelang het nog duurde. Het kwam steeds dichterbij aftellen was het!! Het was bijna zover. Een paar dagen van te voren moesten wij onze fiets inleveren. Je kon op een race fiets of op een mountainbike gaan. Ik ben zelf op een mountainbike gegaan dat was voor mij iets bekender.

Nou het was zover eindelijk onderweg naar Frankrijk dit was echt super gezellig. Het was wel al avond dus dat werd lekker slapen inde bus natuurlijk wel moeilijk en oncomfortabel maar de tijd ging er wel echt een stuk sneller door. Eindelijk aangekomen in Frankrijk rond 10 uur s ochtends, we hebben toen lekker alle tenten opgezet en helemaal gesetteld. Hierna kregen wij een pakketje met kleding (waaronder een kakatoe t shirt dit was het shirt voor een van de soorten vrijwilligers werk, fietspakje deze bestond uit: een broek en een vestje, en twee fftk 2023 t shirts) hierna kregen wij een welkomst gesprekje en kregen wij te zien hoe de week eruit zal zien. We gingen lekker avond eten en ook gezellig spelletjes spelen daarna lekker op tijd naar bed. We hadden ook vrijwilligers werk dat we moesten doen, we werden ingedeeld in verschillende soorten klusjes. Dit bestond uit leuke en minder leuke klusjes ik vond de merchandise verkopen erg leuk. De merchandise bestond uit truien, armbandjes van rubber, zelfgemaakte armbandjes, bidons enz. Minder leuk vond ik de kakatoe (wc klusjes) het was wel echt super gezellig met iedereen alleen niet iets wat ik nou echt graag met een glimlach deed. Maar dat hoort er wel bij. Ik kan nu wel zeggen dat ik een wc heb schoon gemaakt tegen mijn moeder.

De dag was aangebroken! Waar je al die tijd voor hebt geoefend ik had wel een beetje spanning. De Alpe du Heuz opfietsen ik was ingedeeld in de eerste groep (de snelste). Alleen wou ik niet perse heel snel gaan fietsen onder druk. Dus had ik ervoor gekozen om mee te fietsen in de tweede groep. Deze ging een half uurtje later dan de eerste groep weg. Het was echt super leuk bij
de start, je werd helemaal aangemoedigd dat geeft al wel een hele hoop energie! Ik had een heel lekker tempo gevonden waarin ik lekker de berg op kwam. Kon op deze manier lekker door fietsen, ik ben in totaal twee keer gestopt op de berg. Als je je tempo vindt wil je namelijk lekker door en niet stoppen. (dat was mijn mindset teminste) En ik was de eerste van Aeres die boven was! Ik heb er in totaal 1 uur en 58 min over gedaan. Ik was er erg blij en trots op. Als je bijna boven bent hoor je al die harde muziek wat je weer een glimlach op je gezicht geeft. Ik was over de finish en er was gejuich en een hele leuke sfeer. De rest van de middag hadden we echt iedereen ontvangen met een aplaus. We hebben toen een hele leuke groep foto gemaakt en werden met de bus terug naar beneden gebracht. Het was wel echt een chaos om te gaan douchen iedereen wou natuurlijk weer lekker opfrissen. We hebben die avond een erg leuk feestje gehad en daarmee sloten we dag af dus met een glimlach af.


De laatste dagen hebben we eigenlijk lekker veel vrije tijd gehad en lekker een beetje uitgerust. We hebben ook echt bijna elke dag in de avond spelletjes gedaan wat echt super leuk en gezellig was!! Ik werd soms wel erg fanatiek. Maar echt super leuk om de avond mee af te sluiten.
Het was weer zover we gingen allemaal weer terug naar huis toe. Het was weer chaos iedereen moest zijn tent en spullen inpakken en bij de juiste school neerleggen. We hebben de laatste avond lekker patatjes gegeten en kregen een mini voorstelling. Eenmaal weer in de bus dat was wel even relaxed. Dit was ook weer een hele gezellige bus rit. Stiekem vond ik het wel echt heel erg
jammer dat we al weer op de terug reis zaten de week ging wel erg snel. dat komt omdat ik het echt heel erg naar mijn zin heb gehad! Ik ga zeker nog een keer mee. Dit is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten, en mij altijd wel zal bijblijven. Ik ben echt super trots op iedereen die de berg lopend, fietsend ,hardlopend noem maar op op is gekomen. En ja het doel dat ik had heb ik zeker gehaald. Zelf heb ik heel veel last van heimwee alleen heb ik bijna geen geen last van gehad en aan gedacht omdat je altijd wel ergens mee bezig was dat hielp ook al een hoop! Kan nog heel veel zeggen maar, Ik ben super blij dat ik dit heb gedaan en ben echt super trots!!

Lindsey Marcus Aeres VMBO Almere