Mijn naam is Anoesca van Wezep-Rebel

Samen met mijn collega`s en onze leerlingen van VSO De Rede, mag ik volgend jaar voor het eerst mee met FLEVOLAND FIETS TEGEN KANKER. Gedurende het jaar ben ik bezig met acties om geld in te zamelen voor Stichting Alpe d’HuZes.

Zo is bij mij ook het idee ontstaan om binnen mijn CT lessen een stukje tijd te gaan besteden aan het cateren van diverse broodjes, smoothies, soepen en overige lekkernijen voor de lunch om op deze manier geld binnen te halen voor dit goede doel. 

De lunch gerechten worden bereid en verkocht door de leerlingen/deelnemers van FFTK binnen De Rede. Deze leerlingen bereiden niet alleen de gerechten maar bezorgen dit ook op de dinsdag bij onze buren de Herman Bekius school en het Aurum. Hierbij worden zij bijgestaan door onze pedagogisch conciërge Marc en een mede leerling Rick van het Aurum. 

Daarnaast verzorgen zij dit ook binnen onze eigen school op de donderdag vanuit ons eigen CT lokaal. Op deze manier hebben de leerlingen samen al heel wat geld binnen gehaald en daarmee gezorgd dat iedere deelnemer zijn startbedrag voor 1 maart op zijn crowdfundingspagina had staan.

Er is door deze leerlingen dan ook super goed samen gewerkt en hebben zij elkaar echt geholpen om het voor iedereen voor elkaar te krijgen. Tijdens deze werkzaamheden ontstonden er mooie gesprekken, leerden wij elkaar goed kennen en ontstond er een hecht team, wat zeer goed op elkaar is ingespeeld. De taken worden altijd goed verdeeld en als iemand er niet uitkomt wordt die door een ander wel weer geholpen. De sociale vaardigheden die tijdens deze werkzaamheden worden opgedaan, zijn fantastisch om te zien.

Ik ben daarom ook zeer trots op mijn leerlingen die dit toch maar even voor elkaar doen.

Daarnaast hebben wij veel complimenten ontvangen van onze buur scholen, collega’s en overige leerlingen. Voorlopig gaan wij dan ook nog even met deze actie door, totdat wij de berg hebben beklommen.

Groetje van het FFTK team en een super trotse Juf Anoesca.