Team Keuken

Team Keuken


  • Brenda Weernink (teamcaptain)
  • Nancy Kingma (bestuur)
  • Titiana Mol
  • Nina Kootstra
  • Elske Warners


Wij zijn de eerste die je ’s morgens tegenkomt in de tent, waar wij je al zingend een goedemorgen wensen, terwijl wij het ontbijt klaarzetten voor iedere deelnemer. Wij zijn ook degene die als laatst de tent verlaten, je een fijne nacht toewensen, terwijl wij de laatste dingen van de dag opruimen. Tussen deze twee momenten door zorgen wij dat alle deelnemers, docenten, vrijwilligers en de weekendbezoekers elke ochtend en avond voldoende te eten krijgen en er voor iedereen de hele dag voldoende te drinken is.

Onze voorbereiding begint al ver van te voren in Nederland. Hoeveel monden moeten wij te eten geven, op welke dagen eten we wat, welke boodschappen hebben we nodig en zijn er nog dieetrestricties waar wij rekening mee moeten houden? De sponsoren worden benaderd en inventarisatie wordt gedaan. Allemaal zaken die we in Nederland voorbereiden. In Frankrijk zijn wij verantwoordelijk voor al het eten en drinken, sommige maaltijden zijn van te voren in Nederland bereidt en sommige maaltijden koken wij ter plekke. Net wat er voor die dag op het menu staat. Daarnaast sturen wij de corveegroepen aan, zorgen we voor een opgeruimde eettent en helpen wij waar nodig.

De vrijwilligers van het keukenteam kijken uit naar de FFTK editie van 2022. Voor de meeste van ons is het in ieder geval de tweede keer dat zij meereizen naar Frankrijk als vrijwilliger. Een week waar wij uit voorgaande edities warme herinneringen aan hebben en graag nog een keer meemaken. Het is een beleving die moeilijk te omschrijven is, maar die je mooie herinneringen en vriendschappen voor het leven kunnen bieden. De reden om je in te zetten voor FFTK verschilt per teamlid, maar hetgeen dat ons bindt is dat wij FFTK een warm hart toedragen en ons graag inzetten voor de strijd tegen kanker.

Wij kijken er naar uit jullie te zien in Frankrijk en wensen jullie een prachtige editie van FFTK 2022 toe.